2014. február 2., vasárnap

.:: 5. Fejezet( részlet) : Miért menekülsz? ::.

 Sziasztok!
Most kezdhetnék magyarázkodni, hogy miért tűntem el, de nem szeretnék ezzel terhelni senkit. 
Túl sok minden történt velem az elmúlt időkben....

Az ötödik fejezet, mely hónapok óta íródik még mindig nincs befejezve, de azt a kicsiny részt, melyet már megírtam kiteszem. A folytatás nem tudom mikor érkezik, próbálok minél hamarabb visszarázódni!
ui: Mit gondoltok, kinek a szemszögét olvashatjátok?
Jó olvasást, s további  kellemes hétvégét!


 5.Fejezet: Miért menekülsz?
részlet


Sötétség. Talán ez az a szó, amely leginkább rám illik, s ami miatt annyian rettegnek tőlem. Pedig ha tudnák… ha tudnák, hogy minden egykori tettem, minden cselszövés, melyeket tulajdon családom ellen követtem el ostoba tréfának indult, mégis ez lett belőle. Kitagadtak, földönfutóvá tettek, mert nem álltam ki mellettük, mert az eszem helyett a szívemmel döntöttem, mert beleszerettem valaki olyanba, akibe nem kellett volna. S most, mikor már elvesztettem mindenemet hiába próbálok visszakozni, felesleges minden kísérlet, magamra maradtam.
Unottan fordítom el fejem az ágyra dobott hercegi koronámról, s cikázó gondolataim közepette az íróasztalhoz telepszem. Magamhoz veszek egy üres papiruszt, s minden, pennámat elhagyó szót alaposan átgondolva, lassan beterítem azt macskakörmölt betűimmel. Különös nyugalom járja át testem, ahogy kiadom magamból a dühöt, s csak rajzolom egymás után az írásjeleket. Tollam tocsogó tintától hagyott foltjai néhol elmaszatolják írásom, de valahogy nem foglalkoztat a dolog. Úgysem fogja látni senki rajtam kívül, hisz mihelyst levéstem mindent, tűzbe vetem a lapot.  
Sorra veszem az elmúlt hónap eseményeit: család, boldogság, menekülés, félelem, bujkálás, fájdalom, harc, magány s végül Louis.
A fiú, kinek sorsa kísértetiesen hasonlít enyémhez, kinek személyében barátra leltem, s ki bízik bennem, pedig fogalma sincs az igazságról. S, ha rajtam múlik, ez így is marad; sosem szabad megtudnia ki vagyok valójában, hisz azzal mindent tönkretennék.

– Már megint te?– néztem végig a fiún, s jóízűen felnevettem ijedt arcán, melyet a felismerés következtében magára öltött.
Vártam valami reakcióra, visszavágásra vagy, hogy fejvesztve elfut előlem, de ehelyett csak állt ott bambán, s úgy bámult, mintha minimum meg akarnám ölni. Talán süket? Bár az előző találkozásunkkor még hallott, vagy esetleg azóta már megkukult? Netalán a jövendőbeli király nem tud mit mondani?

Hirtelen álltam fel helyemről, mire meglepődöttségében hátrált egy lépést. Zavartan köszörülte meg torkát, s kiengedte ökölbe szorított ujjait.  
– Ki vagy te? – suttogta halkan a tőle már oly megszokott kérdést, s várakozóan nézett végig rajtam.
Válaszra sem méltatva néztem körbe a kis falun, majd szemeim újra rajta állapodtak meg. Csapzottnak, fáradtnak tűnt: ruháját szakadások, sárfoltok díszítették, arcán horzsolások, karmolások éktelenkedtek, szemei alatt sötét karikák húzódtak, mintha egy szemhunyásnyit sem aludt volna az éjjel.
Megrántottam a vállam a kék macskaszemek sürgető pillantásaira, s  vontatottan kezdtem beszédbe:
– Ugyan az, aki a múltkor is voltam. Elmondtam, nem? – vontam fel jobb szemöldököm, s vettem egy mély levegőt, hogy aztán öt másodperccel később kifújhassam. Fogalmam sincs miért tettem, talán jólesett: a lengedező szél hozta friss szellő kiűzte orromból a kiégett parázs orrfacsaró szagát.
Sután bólintott egyet,majd kezeit tördelve pásztázta a környék házait, alaposan ügyelve arra, hogy még véletlenül se nézzen rám.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon tetszik a történet. Már azért is, mert e-hez hasonlót nem olvastam. Tehetséged van az íráshoz. Bele éltem magam a történetbe, ahogy leírod a helyszínt és a szereplők gondolatát. Sajnálom, hogy nem folytattad, de remélem nem véglegesen fejezted be.
    Remélem, várhatok, további részeket.

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen imádom, nincs amit kifogásolhatnék. Nagyon jól írsz és örülök, hogy ez nem sablon story. Fogalmam sincs, hogy jutott eszedbe a történet, de nagyon jó. Nagyon remélem, hogy folytatod.
    Ui: Egyértelműen Harold.

    VálaszTörlés